Glavarjeva rezidenca Seznam forumov Glavarjeva rezidenca
Glavarjeva rezidenca
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Odtok za kondenz klime

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Glavarjeva rezidenca Seznam forumov -> Napake v notranjosti
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
tilenm



Pridružen/-a: 17.08. 2007, 13:36
Prispevkov: 67

PrispevekObjavljeno: 22 Jun 2008 17:22    Naslov sporočila: Odtok za kondenz klime Odgovori s citatom

Pozdravljeni!
Pred kratkim smo v stanovanju namestili klimo in jo priključili na že pripravljeno instalacijo. Po nekaj dneh delovanja se je izkazalo, da kondenz ne odteka po cevi, temveč se po nekaj 10 minutah začne izlivati iz notranje enote klime. Monter klime mi je zagotovil, da z montažo ni nič narobe in da je verjetno cev za odtok kondenza zamašena, kar po njegovih besedah v novogradnjah ni redkost.
Zanima me, če je imel kdo podoben problem in kako ga je rešil. Sicer pa nameravam v naslednjih dneh poklicati ES, vendar dvomim, da bodo sposobni kaj urediti.
Rešitev je sicer nova luknja za kondenz direktno na balkon, vendar bi se rad vrtanju in dodatnim cevem in nadometnim kanalom izognil.

Lp,
Tilen
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
rezidentka



Pridružen/-a: 20.08. 2007, 20:50
Prispevkov: 48

PrispevekObjavljeno: 23 Jun 2008 13:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ja kako so pa montirali klimo?

Ko je pri nas monter lani montiral klimo je v notranjo enoto zlil liter vode in preverjal ali odtoki za kondenz delujejo kot je treba. Ko so končali so pa še Pa še delovanje klime preverjali 20 minut.

Ko sem kupovala klimo sem plačala tudi montažo (oziroma tretjino cene ker je bila inšatalacija narejena). To pomeni, da sem nekomu plačala, da mi klimo montira tako, da ta brezhibno dela. Ne da mi jo obesi na steno kot sliko, pa da jo kaj, občudujem med tem ko se kuham v lastnem soku?

Zamašeni odtoki za kondenz so definitivno skrita napaka v stanovanju. Ampak jaz bi monterja vseeno gnavila (če si seveda plačal montažo).
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tilenm



Pridružen/-a: 17.08. 2007, 13:36
Prispevkov: 67

PrispevekObjavljeno: 23 Jun 2008 13:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja, montažo sem plačal. Na žalost pa monter res ni preveril odtoka. Samo tudi če bi to naredil, bi mu preostalo le vrtanje nove luknje, dvomim da lahko popravi zamašen odtok.
Bom preveril pri ES in monterju, bom še kaj napisal o razpletu.

LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Klempa
Administrator foruma


Pridružen/-a: 14.08. 2007, 09:35
Prispevkov: 200

PrispevekObjavljeno: 24 Jun 2008 15:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Welcome to the club (almost)!
Meni bi se zgodilo enako, vendar je bil monter izkušen in je na prvi pogled opazil, da je v cevi za odtok vode obilo materiala, ki bi se ob ustreznem dodatku vode spremenil v malto in posledično zamašil cev.
Monter je rekel, da klimo montira samo če mu podpišem, da je na lastno odgovornost, ker da je že videl, ko se je dvigal parket ali pa, kot pri tebi, voda tekla ven po steni.
Zato sem poklical one znanstvenike od Kovinarja, ki so te kanale delali (tedaj jih je bilo še vse polno po hiši) in nato je eden strokovno ugotovil, da to pa res ni noben problem in da naj kar brez skrbi montira na obstoječo instalacijo. Na mojo prošnjo, naj podpiše za morebitno odgovornost ob neljubih dogodkih pa se je takoj začel izmotavati, da tega pa ne more, da ni on tukaj delal, da nima pooblastila ipd.
Zato sem po kratkem pogovoru z monterjem (ki je bil resnično zelo prijazen in izkušen, je pa res tudi, da sem kupil eno tedaj najdražjih klim na trgu in je bil temu primerna tudi storitev) določil drugo lokacijo za klimo in pač prevrtal steno na drugem koncu balkona.
Danes sem s postavitvijo klime še bolj zadovoljen, saj je locirana bolje kot bi bila če bi jo postavil na predpripravljeno ( Exclamation ) mesto.

Predlagam, da zahtevaš sanacijo oziroma povrnitev škode od Kovinarja (oziroma Elektroservisov) zaradi skrite napake, kar ne bi smelo biti kakorkoli sporno.
_________________
An optimist robs himself of the joy of being pleasantly surprised.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
damjan



Pridružen/-a: 22.11. 2007, 20:21
Prispevkov: 15

PrispevekObjavljeno: 03 Jul 2008 22:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi pri meni zamasena cev za kondenz!

Jezen sem ko... Se pravi, se s problemom obrnem na ES, kjer naj bi placali odskodnino oz. sanirali zadevo? Pomoje lahko cakam do septembra, ce kaj ne ukrenem sam.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tilenm



Pridružen/-a: 17.08. 2007, 13:36
Prispevkov: 67

PrispevekObjavljeno: 04 Jul 2008 07:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Živjo!
Jaz sem se zmenil z ES (mislim, da g. Duhovnik), da pridejo s Kovinarja isti dan, ko pride monter klime klimo odmontirat. S kovinarja naj bi potem tist odtok odmašili, monter pa klimo nazaj gor dal. Upam, da bo to uspelo. Če ne, bo monter klimo dal dol, pa z enim foršpanom probal porint smeti skoz jašek od kondenza. Monter je rekel da bi se dalo probat tudi s kompresorjem na zrak, sam če je orenk zamašeno, lahko cev poči.
Bomo pa to delali čez kakih 14 dni, ker grem na dopust.

LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tilenm



Pridružen/-a: 17.08. 2007, 13:36
Prispevkov: 67

PrispevekObjavljeno: 24 Jul 2008 12:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Živjo!
Zgodba s klimo je dobila epilog. Izkazalo se je, da odtok ni bil zamašen, ali pa da je potreboval le malo vzpodbube (monter je enkrat pihnil skozi cev, vendar ni opazil da bi bilo zamašeno). Tako da zgleda da je bilo nekaj narobe z montažo. Monter je klimo dvignil za nekaj cm, sedaj zgleda da (zaenkrat) problemov s puščanjem ni, preizkušeno z vlivanjem 2 l vode v klimo, kjer se ponavadi nabira kondenz. Se je pa pokazal drug problem. Stena je iz ceglov, poleg tega je špričana še z cca 2cm izolacije. Monter je imel velike problemov zašraufati kak šrauf, ki bi sploh kaj držal.
Ko je mu le uspelo, sem opazil, da je klima za slabega pol cm previsoko, tako da me čaka še kitanje/gipsanje razpoke, ker se pod klimo vidi malenkost luknje v steni od predmontaže.
Aja, je pa gospod Duhovnik z ES pokazal pripravljenost za takojšnjo pomoč s Kovinarji, čeprav se je izkazalo da ni bilo potrebno. Pohvalno.

Mogoče bodo tile posti komu pomagali, ko se bo odločal za montažo klime.

Lp, Tilen
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Glavarjeva rezidenca Seznam forumov -> Napake v notranjosti Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.